Temat: [Focus 1998-2004] Uszkodzony wtryskiwacz
View Single Post
Stary 02-06-2016, 17:35   #1
CrazyDzejk
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2002
Domyślnie Uszkodzony wtryskiwacz

Witam.
Mam poważny problem z moim focusem. Wracałem z trasy i miałem dokładnie 9 km do domu gdy nagle kontrolka świec żarowych zaczęła mrugaćm, samochód stracił moc i kopcił. Powoli 30 km/godz. jakoś udało mi się już dotrzeć do celu. Następnego dnia chciałem zaciągnąć go do najbliższego warsztatu ale foczka już nie odpaliła. Strasznie dymiła przy próbie odpalania. Została zaciągnięta do warsztatu i podpięta pod komputer. Ponoć błąd wskazywał uszkodzony jeden wtryskiwacz. Niedaleko mnie jest zakład demontażu samochodzów, zadzwoniłem i mieli akurat jeden taki wtryskiwacz. Następnego dnia mechanik dzwoni że samochód odpalił ale strasznie kopci i coś tłuczmy mi z jakimiś kodami (jestem totalnym laikiem w tej dziedzinie). Zaproponował że wyciągnie wszystkie wtryski i da do sprawdzenia. Dziś uszłyszałem że nagle wszystkie wtryski do wymiany/regeneracji, ponieważ jak jechałem z uszkodzonym tym jednym to coś tam powypalało w pozostałych itd. Że należało się zatrzymać i nie kontynuować jazdy.

Przyznam że przeraża mnie wizja tak potężnej finansowo naprawy. Pytanie czy to prawda że w taki sposób mogły uszkodzić się wszystkie wtryski?

Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź co robić.

Ostatnio edytowane przez CrazyDzejk ; 03-06-2016 o 08:07 Powód: Upomnienie moderatora
CrazyDzejk jest offline   Odpowiedź z Cytatem