Temat: [Mondeo 2007-2014] Program konfiguracji - ELMconfig
View Single Post
Stary 05-06-2016, 13:40   #1283
kabusza
ford::beginner

Model: Focus mk2 FL
Silnik: 1.6 tdci (90 Koni Arabskich wprost z Janowa)
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Program konfiguracji - ELMconfig

Witam.

Na wstępnie powiem, że wielkie dzięki dla kolegi robal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Otóż mam pytanie powiedzmy zapobiegawcze. W moim przypadku będę chciał kupić kabel od Viakena do mojej Foki mk2 FL. Opcje w jakich będę chciał coś zmieniać to na teraz blokowanie drzwi po ruszeniu.

Oczywiście tak jak to napisał robal, czelnie modyfikacje softu wykonuje się na własną odpowiedzialność, czytałem, że niewprawne posługiwanie się np. programem FoCCCus może skutkować przekształceniem auta w mało mobilną parasolkę.
Otóż, co do ELMconfig, jak wygląda poziom ingerencji w ustawienia przy którym podczas błędu podczas wgrywania nowych ustawień może dość do uszkodzenia oprogramowania i auto zostanie unieruchomione?
Czy ingerencja w oprogramowanie na poziomie właśnie ryglowania (HS-CAN/BCM/Page2) może nieść ze sobą takie ryzyko czy też trzeba by grzebać głębiej np. w ustawieniach mających wpływ na silnik?

Może ktoś z kolegów z okolicy Wrocław/Legnica jest i ma doświadczenie z obsługą ELMconfig?

Pozdrawiam
Kabusza.
kabusza jest offline   Odpowiedź z Cytatem