Ja uważam, że jest to bardziej skomplikowane zagadnienie.
Oczywiście miałem również sytuacje gdy paliwo przysłowiowo zamarzło w filtrze to kopcił na biało i nie chciał odpalić ale w innych przypadkach spaliny będą koloru czarnego/szarego gdy ma za dużo paliwa względem powietrza (wtryskiwacz "leje" bądź turbo "nie ładuje").
Silne drganie? może ma problem z pracą na którymś z cylindrów? więc może świeca żarowa? [Nawet jak jest ciepło to grzeje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ] albo problem z wtyczką do cewki wtryskiwacza? Może tranzystor odpowiadający za sygnał do wtryskiwacza w ECU ma problem?
Wiem, że to gdybanie itp i oczywiście doświadczenie swoją drogą ale nie należy eliminować innych możliwych przyczyn, po prostu trzeba szukać i sprawdzać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W samochodach nie zawsze pada to samo podczas konkretnych objawów - złośliwość rzeczy martwych
Pozdrawiam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.