Temat: [S-MAX 2015- ] Wady wieku dziecięcego
View Single Post
Stary 08-06-2016, 11:34   #348
fanfar19
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: S-Max
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego

Cytat:
Napisał galloper Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza tym po przejechaniu 3.600km według komputera zostało mi 63% oleju więc zapewne będę musiał dolewać. A w książce obsługi dla silnika EB 1,5 stoi napisane: olej silnikowy 5W20 i wers poniżej engine oil 5W30. To jaki w końcu??
Ciekawe z tym olejem. U mnie po przejechaniu 4200 km pokazuje żywotność 80%. Tyle, że to podobno nie jest żaden czujnik tylko algorytm, który liczy "jakość" oleju, a nie jego ubytek. Prawdopodobnie ubytku nie ma, więc i dolać się nie da. Raczej zmienić.

Bump: Co do spalania. Pali tyle ile mu wleję

Bump: Ale ciekawostka jest z komputerem. Moje spostrzeżenie jest takie, że im więcej jeżdżę po mieście tym bardziej się myli, im więcej trasy tym mniej się myli.
Dla przykładu - przy swojej typowej miejskiej jeździe mam 10,5 przy dystrybutorze (leję na tej samej stacji i tym samy dystrybutorze, zawsze do pierwszego odbicia). Komputer pokazuje 9.8-10.0.
Ale już przy trasie komputer 8.8, dystrybutor 8.9, dla innego przejazdu miałem 9.5 komp, 9.6 dystrybutor.
A i na autostradzie przy prędkości >150 zaczyna się wir w bakuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
fanfar19 jest offline   Odpowiedź z Cytatem