Temat: [Focus 2004-2008] 1.8 TDCI skomplikowany wyciek
View Single Post
Stary 08-06-2016, 12:22   #11
Steglu
ford::amateur

Imię: łukasz
Model: fokus
Silnik: 1.8
Rocznik: 2011
Domyślnie Re: 1.8 TDCI skomplikowany wyciek

znam ten ból mam własnie ten wyciek a oto moja historia:
jestem posiadaczem focusa mk2 1.8 tdci 2011 i z przebiegiem ok 200 tyś od okolo 4 miesięcy. Przed zakupowałem pojechałem do serwisu że by sprawdzić auto i wszytko było ok tylko poinformowali mnie że czeka minie wymiana paska rozrządu ( dolnego ). Wczoraj oddałem focusa na wymianę rozrządu i okazało się że mam wyciek w tym samym miejscu co na zdjęciu powyżej i trzeba cały silnik wyjąc i połowę rozebrać, przy okazji wyszło że turbina trochę przepuszcza oleju i trzeba ja zrobić. Po prostu rewelacja koszty cały czas rosną bo jak silnik i skrzynia jest wyjęta to na skrzyni przy wybieraku jest delikatne pocenie i tam też wypada wymień uszczelnienie no i jak jest wyjęte zawieszenie przednie no to trzeba wymieni końcówki i łączniki bo są jeszcze oryginalne i już nie do końca w dobrym stanie.A na sam koniec czyszczenie całego układu od turbiny i nowa pompa wody. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .Koszty to około 1/4 wartości samochodu i po znajomości.
Steglu jest offline   Odpowiedź z Cytatem