Cytat:
|
Pierdoły opowiadasz, w stosunku do czego nie jedzie ? Bo w stosunku do wolnossącego 1.8 140 KM też w kompakcie to akurat jedzie....a już porównanie do Lanosa 1.4 jest żenujące....
|
Żałuje, nawet nie wiesz jak bardzo, ze nie mam Ci obecnie jak tego udowodnić. tak czy inaczej, jeździłem wieloma, naprawde wieloma samochodami z silnikami o mocach od 55 do 550KM i masach od 900kg do 2,5 tony. I właśnie...jest coś czego nie oszukasz - masa własna pojazdu.
Nie jest tajemnicą, że i bez turbodoładowania można dizś z 1 litrowego motoru wycisnąć nawet ok. 200KM. Najlepszy przykład to silniki motocyklowe. Z tym, że motocykl nie wazy 1,5tony, wiec w tych silnikach moment obrotowy jest niższy lub bardzo nieznacznie wyzszy od wartosci mocy maksymalnej. Do tego owa moc dostępna jest już w bardzo wysokich zakresach obortów, przez większość czasu silnik na takich obortach nie pracuje i nie dysponuje ani sensownym momentem ani mocą. Ale...pojazd jedzie. Tak wiec z uturbionego 1 litrowca 125KM to nie jest jakiś wyczyn. Ale napędzanie nim 1,5tonowej budy plus pasażerowie i ich ewentualny pakunek to już sa jak dla mnie lekkie jaja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
teraz tak...zenujące porównanie z Lanosem powiadasz. Bo się Lanos do 100 nie rozpędi w 11 a w 15sek.? Czy moze dlatego, że Ecoboost nie dobije bez większej roboty do 230tys.km? Dookreśl
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powiem Ci dokąłdnie na czym polegała różnica. Otóz po wciśnięciu gazu w podłoge na 3 biegu jadąc 50-60km/h wiesz i czujesz, że auto sie zbiera...albo nie. No i właśnie...to jest bolączka większości nowoczesnych samochodów...jeżdżą, jakoś, ale kompletnie nie nazwałbym tego słowem "zbiera się" albo jak kto woli "odpycha". na papierze moze i tak. Ale ogólnie jak jechalem tym cudem od Forda to w końcu stwierdziłem, że chyba się popsuł...Ah..i jeszcze jedno - jasli chodzi o niezawodnosć to niestety prawie kazdy nowy Focus i wiele innych aut powinny bić pokłony przed konstrukcjami takimi jak Lanos właśnie. prosty, nie wysilony, tani i kompletnie nie psujący się.