Cytat:
|
Nie wiem, czym ty jechałeś, ale nawet 1-litrowy ecoboost przy 50-60 km/h na 3 biegu odjeżdża jak rakieta i nie ma żadnego porównania z wolnymssakiem o zbliżonej mocy. Wiem, bo się z takiego przesiadłem.
|
Chyba jednak operujemy w dwóch równoległych światach jesli chodzi o odczucia tego czy i jak auto sie zbiera. Wiesz...zanim kupiłem mojego ST wziełem sobie na sprawdzian Octavie RS. Niby 200KM, niby jakieś 7s. do 100...wszystko lipa. Ale cóż...znam wiele osób, dla kórych 70km/h to pędzenie na złamanie karku a też takich, którzy jadąc powyzej 100km/h jako pasażerowie zaczynają gorączkowo przeszukiwać kieszenie sprawdzajac, czy mają różaniec...przy 140 jak znajda to odmawiają
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wiec ok...niech będzie z ta rakietą..choc nie moge sie powstrzymać - U make My Day
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Pisanie, że Lanos 1.4 jest dynamiczniejszy od Focusa 1.0EB to już jawne herezje albo celowe trollowanie...
Do 60km/h może zbierze się szybciej jak kierownik dobry ze względu na mniejszą masę, ale dalej już tylko się toczy, a nie jedzie.
|
Dobrze utryzmany Lansowóz 100 osiaga na 2 biegu...czego prawdopodobnie Twoje auto nie potrafi, bo...ma 6 biegów i króciutkie przełozenia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tego nie potrafi nawet Seat Leon Cupra a.d.2016
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A zmiana biegu to czas...na 3 Lansowóz jedzie już 140, na 4 dociagnie do ok.180 i tyle...5 bieg to raczej przełozenie podróżne...tyle z trollowania. Oczywiscie nie znaczy to, że te wartosci osiągał szybciej niż Cupra czy kilka innych aut. Co ciekawe...akurat nasz Lansowóz mijał sie z danymi fabrycznymi bo 100 osiagał w niecałe 12sek. Mówię..szkoda, ale czesto tak troloowałem ludzi na ulicach...auto i paliwo słuzbowe, nie żal było
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.