Cytat:
|
Cześć. Moje auto to Mondeo MK3 2003r. benzyna 125 KM przebieg 230 tys. Mam problem przy przeglądzie auta, ponieważ jest za duże stężenie spalin CO2. Mój Mondeo ma CO2 na poziomie 300 a diagnosta powiedział, że dopuszczalne jest 100. Niektóre stare auta mają nawet po 30. Przez to nie podbił mi przeglądu. Diagnosta na biegu jałowym dał Fordowi 3-4 tys. obrotów i poszedł czarny dym z rury. Wcześniej w ogóle tego nie widziałem. Dodam, że często na trasie włącza mi się błąd zaworu EGR. Spalanie benzyny jest na dobrym poziomie, szczególnie w trasie Zauważyłem też, że ubywa mi olej a nie ma nigdzie wycieków. Na 10 tys. km dolewam ok. 3-4 litry. Co zatem polecacie zrobić, żeby zmniejszyć to stężenie spalin?
|
Dolewasz tyle oleju bo masz zapieczone pierścienie i olej jest spalany. Stąd też może brać się niewłaściwa wartość CO2 bo spalany olej idzie w wydech. Niestety zapieczone pierścienie są problemem w tych silnikach i jest trochę tematów o tym problemie na forum, a i sam także przerabiałem ten temat posiadając MK3.