View Single Post
Stary 10-06-2016, 10:45   #142
spławik
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2,2 DuraTorq
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: 2.0 TDCI 163 km zrobiony na 200km z dziurą w tłoku

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to i ja się doczekałem:/

Głowica jeszcze przykręcona i środka nie widziałem ale ciśnienia na drugim cylindrze ni ma.

Konkluzja? 4 cylindry i krótka szóstka nie nadają się do popier....lania po autostradach.
@lukas_ko robisz chłodnicę czy zakładasz lżejsze buty żeby tak nie gniotły? Ja myślę, że w moim przypadku to dobry moment na takie zabawy skoro wszystko będzie na wierzchu. Już dawno bym zrobił gdyby nie to, że samochód ciągle był w ruchu. Teraz będzie czasGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Panowie eksperci @heko , @TuneFORCE , @wojtekjanus uważacie, że warto wydać 1k-1k5 plnów na dodatkową chłodnicę oleju? W zasadzie nawet nie dodatkową bo w grę wchodzi raczej zamiana aktualnego wymiennika olej/płyn chłodniczy na chłodnicę olej/powietrze podłączoną przez termostat 80°C.
uczcijmy to minutą ciszy...
a tak poważnie to szkoda, nawet bardzo szkoda.
To że latasz po autostradach to już pisałeś i wydawało mi się że automat Ci padnie pierwszy niż silnik.
Jak to się stało, jakie prędkości, jak długa jazda itp ? napisz coś więcej .

Coraz ciemniejsze chmury zbierają się nad tuningiem.
- 2,0 diesel dziura w tłoku
- 1,6 ecoboost rozpadł się
- 2,2 diesel kaputt a przecież miałeś "tylko" 222 KM a nie 240 jak niektórzy...