dafior01 dzięki za wszystkie porady
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aby było jasne to jest radio
http://www.aliexpress.com/item/Joyin...e-5246c1f9f960
Cytat:
|
Jeśli nie jesteś pewien jaki masz system, nie czytaj dalej.
|
To trochę aluzja do tematu o tym, że wgrywano podobno tylko nakładke która miała imitować andka 5
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W version info jest And 5.1.1 wersja jądra 3.0.101+
Cytat:
|
Napisał biesu Zobacz post
2. Sterowanie z kierownicy tylko w natywnych i jeszcze odwrócone prawo lewo, bez mozliwości zaprogramowania (był niby robiony mod aby w ogóle działało cyt to make your SWC work, our engnieer need change our mother board)
Zmienia się to w ustawieniach fabrycznych. Związane jest to z CAN, bo zakładam że masz ten moduł.
|
W ustawieniach fabrycznych deafultowo mam wybrane no can, w opcjach sterowania widzę tylko ikonkę głośnika i nic się nie dzieje gdy naciskam przyciski na kier. Ważne że volume i mode działa wszędzie.
Cytat:
|
Rozpoznaj urządzenie od kogo masz. Napisz do dostawcy że potrzebujesz formaware. Powinni ci go dać. Miej go na zaś i jakby co to Recovery i wio.
Można tez się bawić w backup poprzez recovery i apki ale to nie jest pełne rozwiązanie.
Jeśli nie jestę teraz pewien jaki masz soft, to czemu patrzysz na ten?
Jakkolwiek ten link który podałeś jest dla jednostek MTCB. A jeśli masz u siebie MTCD - to kupisz sobie nowe radio ;-)
|
WOW nie wiedziałem o tym - sprawdziłem i mam:
MCU version
MTCD_JY_V1_49_2
Więc sofcik pewnie ten
http://forum.xda-developers.com/andr...evice-t3385309
Cytat:
|
Napisał biesu Zobacz post
3. Nie może się sparować z interfejsem OBD2 bluetooth który wymaga hasła (klikam i nic sie nie wyświetla w menu po opcji connect)
Nie radzę bawić się tym czymś, a już na pewno zmieniać cokolwiek w samochodzie. Od wskaźników jest licznik.
|
Nie wiedziałem, że to niebezpieczne.
Cytat:
|
domyślne hasło to 0000 albo 1234 paruje się tak samo jak telefon, ale musisz wybrać albo blutus z telefonu albo podgląd auta
co do rejstratora, ja po prostu ustawiłem na sztywno, właczyłem- pozniej daję nagrywaj i wpuszczam go w tray , po zakończeniu jazdy nie zamykam apki tylko zostawiam i jak uruchamia się radio to włącza sie opcja nagrywania ( a że apka wywala sie dośc często to inna sprawa)
|
W sumie to obejście to OBD po wifi.
Cytat:
|
co do rejstratora, ja po prostu ustawiłem na sztywno, właczyłem- pozniej daję nagrywaj i wpuszczam go w tray , po zakończeniu jazdy nie zamykam apki tylko zostawiam i jak uruchamia się radio to włącza sie opcja nagrywania ( a że apka wywala sie dośc często to inna sprawa)
|
Może napisać jakiś serwis który by dbał o życie danej apki (tylko czy system nie ubije serwisu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), albo kamera jak
https://www.amazon.co.uk/Mobius-1080.../dp/B00FQFO1O0 i nią sterowac z HU