View Single Post
Stary 11-06-2016, 07:19   #47
tiga1916
ford::average

Imię: Karol
Model: Focus mk1 Mondeo mk3 2.0 tdci
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Pytania o kupno i gazowanie.

Panowie zgłupiałem już od czytania opini na temat lpg w fordach i niewiem już co robić. Sprawa wygląda tak po ojcu został mi Focus 1.6 zetec-se 2003r, i zastanawiam się nad założeniem instalacji lpg, wiem że po założeniu będzie trzeba co ok 30 tyś sprawdzić luz zaworowy, w tym silniku prawdopodobnie są już szklanki bez podkładek zaglądałam przez wlew oleju i faktycznie na to wygląda ale mogę się mylić trzeba by było zdjąć pokrywę. Co najgorsze 5 tyś temu został zmieniony rozrząd ale czy ktoś sprawdzał luzy nie mam pojęcia , samochód ma przejechane 200 tyś w rodzinie można powiedzieć że od nowości wiedz wiadomo co i jak, z droższych napraw to na pewno nie było robione tylne zawieszenie bo do tej pory nie było potrzeby. Teraz proszę was o pomoc co byście zrobili na moim miejscu czy zamontowali byście lpg mając na uwadze zwiększone koszty serwisowania przede wszystkim tych nieszczesnych zaworów, czy jest sens bawić się w to przy przebiegu auto 200 tyś i czy będzie mi się to w ogóle opłacać zakładając że rocznie robię 13-15 tyś i planuję im pojeździć jeszcze 3 do 4 lat. Będę wdzięczny za wszystkie opinie i podpowiedzi.
tiga1916 jest offline   Odpowiedź z Cytatem