Witam.
Panowie ja u siebie myślę, że wybiorę opcję podpięcia pod lampkę.
Tak jak:
Cytat:
|
Najpierw rozebrałem ładowarke samochodową. Podłączyłem ją pod lampke tak jak na zdjęciu. Płytka została w lampce oizolowana zeby nie zetknela sie z blaszkami od lampki. Kabel łatwo przeszedl miedzy podsufitka a szyba. Okręciłem go jeszcze naokoło lusterka zeby w razie odpadniecia kamerki od szyby kabel nie urwal podsufitki. Wtyk do kamerki i śmiga.
Edit: nie wiem, czy plus i minus maja znaczenie, ale tak podlaczylem i dziala. Plytka z ladowarki na 2ch pierwszych zdjeciach jest inna niz ta na 3cim, bo spaliłem ją przy podłączaniu. Zwarłem razem dwa kabelki i poszla.. Na szczczescie prawie kazda ladowarka samochodowa pasuje. Ja potrzebowalem przetwornice z 12 na 5v. Lezala w domu nieuzywana wiec bez problemu.
|
To chyba rzeczywiście najwygodniejsze jeżeli napięcie na gniazdach zapalniczki jest cały czas.
Mam w zasadzie dwa pytania do Was.
1. Czy jeżeli podepnę się pod lampkę w podsufitce- tą centralną która odpala się przy otwartych drzwiach oraz może zostać zapalona "na żądanie". To czy lampka będzie musiała być cały czas włączona "na żądanie"? Intuicja podpowiada mi, że można się wpiąć w obwód przed włącznik lampki i wtedy kamerka samochodowa dostanie napięcie od razu a lampka będzie pracowała jak wcześniej, czyli zapali się po otwarciu drzwi.
2. Co myślicie o pójściu o krok dalej i podłączeniu pod lampkę również uchwytu do telefonu z indukcyjną ładowarką samochodową? Byłoby to bardzo wygodne rozwiązanie.
Pozdrawiam
Kabusza.