1. To zależy na jakich odległościach jezdzisz. Jak na krótkich to DPF do wymiany lub wycięcia. Na trasie się nie wypali bo wejdzie w LIMP MODE i wypalania nie bedzie. Można wyjąc DPF i regenerować lub wypalić statycznie. Chyba w Forscanie możesz sprawdzić zanieczyszczenie DPF, jest w innym wątku opisane.
2. Wypalanie stayczne napewno pomoże, zależy tylko w jakim stopniu jest zapchany DPF. U mnie w przed liftowej pomagało ale na krótko.
3. Ma duży wpływ - ciśnienie które buduje się przed filtrem może doprowadzić do wzrostu ciśnienia w komorze korbowodowej i przez to wywalenie uszczelek na silniku i turbine. Może dojsć do niekontrolowanego "rozbujania silnika" (mimo ze stacyja wyłaczona to silnik chodzi na wysokich obrotach i spala olej silnikowy który dostaje sie do turbiny i silnika. Jak tak się stanie to tylko szybka blokada dolotu szmatą pomoże zatrzymać silnik lub koniec oleju silnikowego co oznacza zatarcie)
4. Jest pełno zakładów które zajmuja sie usuwaniem DPF'ow. Ja jestem z UK z małej mieściny i są conajmniej 3 miejsca tzn. rozumiem we Wrocławiu powino być conajmniej 10
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W moim przypadku stare Mondeo zajezdziła moja żona na krótkich odległościach, DPF poszedł do wyciecia i teraz nie ma problemu. Ale to jest wersja przed liftowa i nie ma dodatkowego dopalnania. Teraz mamy drugiego "Mondka" i ten problem jest rozwiązany po przez to dopalanie (wtryskiwacz/podgrzewacz czy coś w tym rodzaju przed DPF'em).
W starej wersji podawało dodatkowe paliwo w fazie wydechu co powodowało wyższa temperature spalin. Działało to róznie dlatego DPF się zatykały. Moj DPF był wymieniony w okolicach 220 tyś. a teraz jest 260tyś. km i nie ma problemów...
Dodam to są moje doświadczenia i jeśli coś pokręciłem z terminologią to przepraszam