View Single Post
Stary 13-06-2016, 11:29   #49
tiga1916
ford::average

Imię: Karol
Model: Focus mk1 Mondeo mk3 2.0 tdci
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Pytania o kupno i gazowanie.

A więc tak podzwonilem od rana po warsztatach ( ładnych w kafelkach, pięknych biurach itd) żeby nie było że rozmawiałem z sekretarkom prosiłem od razu właściciela,kierownika czy mechanika, kogoś kto się zna. I pytam, ile kosztuje sprawdzenie i ewentualna regulacja luzu zaworowego w focusie 1.6 zetec-se 2003, odpowiedzi jakich mi udzielano wyglądały podobnie czyli, tam się nic nie reguluje, musiałbym zobaczyć w komputerze co tam jest itp. Żeby nie tracić czasu mówiłem od razu ze się reguluje i co tam jest, po wytlumaczeniu co i jak dostawalem następującą odpowiedź MY TEGO NIE ROBIMY. myślę sobie ok zadzwonię do gościa co ma mały warsztat gdzie zawsze pełno samochodów stoi, gość od razu wiedział co i jak tylko nie był pewien czy jest tak że trzeba zmienić całą szklankę czy wystarczy pestke. Zapytał też od razu czy chodzi o lpg, odpowiedziałem że dopiero zamierzam założyć ale najpierw chcemy się upewnić co do kosztów z tym związanych. Podsumowując z jego odpowiedzi wygląda to tak, podstawa to dobrze ustawiona instalacja a czy to będzie np stag czy brc to mało istotne, jeśli jestem pewien że ma naprawdę 200tyś to przy regularnym serwisowaniu jeszcze te 150 tyś przeleci nawet na lpg. A co do ceny to sprawdzenie i regulacja jakieś 300-350 zł plus części, mówił że przewarznie trzeba regulować wydech na cieńsze szklanki i że można je na jakiejś maszynie szlifować. Ten to mi dopiero zamieszkał w głowie.
tiga1916 jest offline   Odpowiedź z Cytatem