View Single Post
Stary 16-06-2016, 17:14   #1106
jaksen
ford::advanced

Imię: Jakub
Model: Ford Mondeo Mk4 Tit FL/ C-max I FL Trend
Silnik: 2.0 TDCI 163 KM DW10C / 1.6 TDCI 109 KM
Rocznik: 2010 / 2008
Domyślnie Odp: Blaupunkt Travel Pilot FX - kompendium wiedzy

Panowie przewertowalem cały temat, ale nigdzie nie doszukałem się informacji na temat "okablowania" anteny dachowej? Gdzieś na początkowych stronach wspomniano o tym, że z podstawki anteny wychodzą trzy kable, ale nie wskazano, który jest od czegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

U mnie problem wygląda jak u wszystkich, którzy maja problem z navi, czyli jest "no GPS". Oprogramowanie mam z lipca 2009, mape teleatlasu Deutschland+Europa również z 2009. Na dniach chcę wszystko zaktualizować, tj. radio, bt, navi (jak zakupie mape 2013-2016) , spolszczenie, ale żeby nie utopić kasy w nowej mapie muszę najpierw rozwiązać powyższy problem. Chciałem kupić od razu antenę "z allegro", ale po wstępnych oględzinach okazało się, że zamiast podłączonych trzech (GPS, fm, masa) kabli do anteny w dachu podłączone są tylko dwa... Tj ten najbliżej szyby i środkowy. Radio działa, więc zakładam, że poprzedni wlasiciel miał problem z anteną GPS, więc ją wypiął i usunął kabel, a nowego nie doprowadzil... (po zdjęciu lampki nie widać żadnego luźnego kabla).

Powiedzcie proszę, czy montując antene z przodu, tj na podszybiu, albo nad lusterkiem 3m kabla w zupełności wystarczy? Druga sprawa. Praktycznie wszystkie oferowane anteny maja kabel ze złączem fakra 90 stopni, a gdzieś w tym temacie ktoś wspominał, ze ma być prosty... Pytanie, czy ma być prosta wtyczka, czy wtyczka z kątem prostym?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jaksen jest offline   Odpowiedź z Cytatem