View Single Post
Stary 17-06-2016, 07:26   #3384
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Ja mam bazę Brodit i do niej przykręcony zatrzask uniwersalny - na plecach uchwytu jest prostokąt z czterema wycieciami L na rogach. Na ten zatrzask założyłem stary uchwyt szczękowy z którego odpiąłem uszkodzone ramię i wykorzystałem sprawną platformę ze szczękami. W ten sposób mam uchwyt uniwersalny. Ja wybrałem na prawej kratce obok radia bo bałem sie ze jak będzie bliżej kierownicy to będę o niego zaczepiał przy ruchu ręką kierownica-lewarek. Większość uchwytów korzysta z tego standardu mocowania uchwytu do pałąka, w platformie są wtedy 4 wycięcia w kształcie litery L. Uchwyt Brodit jest bardzo sztywny i idealnie dopasowany do miejsca montażu. Nie niszczy go i sam nie złamie sie zbyt szybko przy zahaczeniu o niego ręką.

Co do używania ACS w mieście, zgoda ze systemy takie jak awaryjnego hamowania nie są do użytku codziennego ale tempomat jest już jak najbardziej umilaczem jazdy. Większość firm rozwija swoje tempomaty aktywne do następnej wersji w funkcję stop & go a wynika to z naturalnej konsekwencji rozszerzenia tej funkcji w kolejnych wersjach, tego oczekuje rynek. Wiem ze Ford na teraz jeszcze tego nie ma ale byłem ciekaw jak sie mimo wszystko w takich warunkach ACC zachowa. Koncentracja i obserwacja drogi szczególnie podczas używania wspomagaczy jak tempomat czy to zwykły czy aktywny to sprawa absolutnie oczywista, bez tego nie powinno sie wsiadać do auta.

Ostatnio edytowane przez Touch'n'go ; 17-06-2016 o 07:28
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem