View Single Post
Stary 17-06-2016, 11:13   #43
traper2000
ford::average

Imię: Krzysiek
Model: Kuga MK2
Silnik: 1.5 Ecoboost 176KM
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Dziwne odgłosy z podwozia przy ruszaniu.

Witam i dzięki za zainteresowanie ;-)
Więc tak, wczoraj przed meczem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pojechałem na plac i próbowałem znaleźć powtarzalność i wygląda to tak...
Najczęściej bo 5 razy na 10 prób występuje w takim schemacie: dojazd do przodu na wprost - hamulec - wsteczny na kołach w prawo - hamulec - powolne ruszanie do przodu na kołach w lewo i skrzypi. Odbicie kierownicy w prawo - nic nie skrzypi. Jak zrobię odwrotnie to nic nie skrzypi. Zauważyłem też, że im bardziej skręcone koła w lewo tym głośniej. Dzisiaj byłem u lokalnego mechanika i zdjął koła, pooglądał klocki, tarcze, osłony i łożyska, poruszał i stwierdził, że jest OK ale zwrócił uwagę na nowe tarcze i klocki i powiedział, że może muszą się dotrzeć. Na pytanie o sprzęgło uznał, że raczej nie.
I bądź tu panie mądry???
W międzyczasie przestała działać klima Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i dmucha nie chłodząc.
Tuż przed zakupem też nie chłodziła ale salon dobił ją, wymienili filtr pyłkowy i było dobrze, jak widać tylko przez 2 tygodnie. Jakaś nieszczelność musi być.
Rany... miałem 12 letniego mondeo i mniej kłopotów niz w 4-ro latku.
traper2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem