Temat: [Mondeo 2007-2014] Kombi po lifcie, przecieka z tyłu 3 stop
View Single Post
Stary 18-06-2016, 15:11   #7
dzolero
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Mondeo Mk4 Lift Trend
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Kombi po lifcie, przecieka z tyłu 3 stop

To że taka usterka może wystąpić to wyczytałem właśnie z forum ale zabrakło opisu jak to rozebrać. Siedzę właśnie w garazu i rozkminiam. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Uwolnilem jeden zatrzask z lewej i z prawej na dole ale dalej nic nie drga ani nie czuje gdzie jest następny zatrzask. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Aktualizacja. Dobra zdjąłem bez łamania. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dwa na dole i dwa na górze na brzegach. Jadę dalej.

Światło wymontowane i podczyszczone. Muszę skoczyć tylko jeszcze do Casto po taśmę do uszczelnienia. Postaram się później wrzucić jakieś fotki, które kiedyś może przysłużą się innym. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

2016-06-19 edit.
Niestety naprawa myślę udała się połowicznie. W Casto oraz innych podobnych sklepach nie udało mi się znaleźć uszczelki, która by pasowała wykonaniem i jakością do tej użytej w fordzie. Zastosowałem taśmę samochodową dwustronną bez odklejania jednej strony. W międzyczasie będę poszukiwał prawidłowego materiału do napraw.

Ostatnio edytowane przez dzolero ; 19-06-2016 o 13:17
dzolero jest offline   Odpowiedź z Cytatem