Temat: [Mondeo 2007-2014] Amortyzatory do IVDC
View Single Post
Stary 19-06-2016, 09:22   #217
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025
Domyślnie Odp: Amortyzatory do IVDC

Cytat:
Napisał Dzanek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moje amortyzatory były pierwszymi regulowanymi z MK4, które regenerowali. Były 2 podejścia do tematu - pierwsza naprawa starczyła tylko na około 1-2 miesiące. Po drugiej naprawie (gwarancyjnej) już wiedzieli jaki popełnili błąd i zrobili lepiej. Przy odbiorze auta obiecali, że z powodu niedostępności wysokiej klasy uszczelniaczy na pewno nie wytrzymają tyle co oryginały... Jak obiecali, tak było. Po kolejnym roku znowu padły ale już nie mam gwarancji. Zastanawiam się teraz czy kolejny raz regenerować czy kupić oryginały.
Jeśli nowy amor byłby w cenie około 1000zł to bym się nawet nie zastanawiał...
Regeneracja w Nagengast to raczej zakup na raty, no chyba, że już lepiej opanowali regenerację tych amorków.
Cytat:
Napisał Rolem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakieś 1,5 roku temu regenerowałem w firmie Nagengast swój amortyzator. Od jakiegoś miesiąca mam stuki w tym właśnie kole. Byłem na stacji diagnostycznej i niby wszystko jest w porządku, sprawność amortyzatora też ok. a jednak przy nierównościach na drodze ewidentnie coś stuka. Nie uśmiecha mi się jednak jego ponowna regeneracja.
Cytat:
Napisał Dzanek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety u mnie też pojawił się ten problem (po 2 regeneracji), który zakończył się padnięciem amortyzatora. Na szczęście mam jeszcze gwarancję. Drugi natomiast działa bez problemu.
Powiem szczerze, że pełną regenerację robiłem już 2 razy + teraz reklamacja. Krótko mówiąc jak ktoś się zastanawia regenerować czy szarpnąć się na nowe to lepiej wydać więcej i mieć spokój na przeszło 100.000km niż 2 razy w roku rzeźbić przy amorach.
Pisali...
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem