Nie zaznaczyłem na początku jeszcze, podczas jazdy nie występuje żadne dławienie, duszenie silnika, szarpanie itd. Z checkiem, jak i bez jeździ tak samo.
Cytat:
|
Wycięcie kata - no cóż... zależy gdzie na przeglądy jeździsz i jak Ci się podoba wizja "zatruwania" środowisk
|
Konkretnie zależy mi na tym żeby gdzieś za granicą, np. Niemcy, nie zawrócili mnie z powrotem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A druga sprawa to dzwonienie samej puszki bez wkładu. Wiem, że stosuje się strumienice, jednak słyszałem, że bywały przypadki o duszeniu się wtedy silnika spalinami...
Cytat:
|
Co do zamienników, można brać, tym bardziej że taki katalizator powinien posłużyć przez wiele lat więc ewentualna różnica cenowa nie będzie miała (po latach) takiego znaczenia a wydajność jest raczej na tym samym poziomie.
|
Z kolei natknąłem się gdzieś na stwierdzenie, że taki zamiennik ceramiczny wytrzyma jakieś 50 000 km...
Cytat:
|
Ale co się stanie, jeśli leci syf na pierwszy sensor albo pierwszy sensor jest uszkodzony?
|
Sugerujesz by zastanowić się nad wymianą sondy przed katalizatorem?
Cytat:
|
U mnie mechanik użył tulejki (dystansowej), katalizator nie został wycięty, P0402 zniknął i od dawna się nie pojawia... Polecam takie rozwiązanie.
|
Też o tym myślałem, bo wydaje się, że jest to najtańsze rozwiązanie.