Cytat:
Panowie a powiedzcie proszę do czego służy ESP w aucie ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przecież wchodząc w zakręt system ten ma za zadanie utrzymać samochód w torze jazdy tzn. zapobiegać uślizgom. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. http://lmgtfy.com/?q=Esp
Jak przejechaliśmy się z kolegą
@ deusexe
po rondzie na 2 biegu, że mało laptop mi z rąk nie wypadł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to auto zaczęło przyhamowywać . Ja tu nie mam nic do tłumaczenia nie ja wymyśliłem system. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na waszym miejscu pojeździł bym jeszcze i poobserwował, wyłączyć zawsze można.
|
ESP...trochę tez jak ABS wymyślono po to, (i kilka innych systemów) , zeby przeciętny Kowalski lub Kowalsky mógł myslec, ze jest zajebistym kierowca, podczas, gdy bez tego wszystkiego zwyczajnie już dawno auto stałoby sie jego trumną. nie iwem natomiast dlaczego ktoś moze chceć wyąłczać takie systemy w autach z motorem diesla o oszałamiającej mocy 120KM czy cos w tym guscie. Generalnie dla dobrego kierowcy samo istnienie tych systemów w takich autach jest nielogiczne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.