Temat: [Focus 1998-2004] Tarcze nacinane
View Single Post
Stary 22-06-2016, 18:25   #35
GHIA115
ford::amateur

Imię: Patryk
Model: mondeo ghia
Silnik: 1.8 benz
Rocznik: 1995
Domyślnie Odp: Tarcze nacinane

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mialem taką samą kombinację - MIKODA[wiercone,nacinane,malowane]/klocki FERODO Racing +.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na początku była różnica 100%-owa.
Później przekonałem sie, że była to tylko różnica - między całkiem zużytymi a po prostu tymi-całkiem nowymi...
Po swoich doswiadczeniach - ODRADZAM!!
Szkoda pieniedzy na coś co i tak spelni swoją funkcje tylko w polowie..
Tarcze wiercone i nacinane.
Fakt, lepiej odprowadzają gazy z hamowania i lepiej sie chłodzą ale też szybciej heblują klocki. Gdy Tarczy miałem sporo to klocki byly juz zjechane..
Pozatym, gdy są nagrzane - woda z drogi, z kolein podczas deszczu,kałuża i masz je pogięte czy spękane.
Przez Pierwszy miesiąc było super, później robilo sie coraz gorzej....
szum, dudnienie, chuk przy hamowaniu. Na koncu zrobilo sie tak ,że przy hamowaniu z 200-tu miałem takie bicie na kierownicy ze wyrywalo mi ja z rąk i jazda stawala sie niebezpieczna a kazde hamowania przyprawialo o jeszcze wieksza niechęć..
Zmuszony bylem do szybkiej wymiany. wstawilem pelne-gladkie TRW i jakiejs tam klocki. Cisza, zadnego szarpania na kierownicy. A i po lekkim dotarciu zaczely lepiej kleić niż te wiercowe i nacinane tuz przed wymianą...

Takie tarcze to fajna wizualna bajera ale nic poza tym. Z czasem coraz gorzej.
chyba że masz ceramiczne i zaciski 4-6 tloczkowe to inna gadkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. albo jakies wiercone i nacinane ale jakiejś bardzo dobrej firmy - ktore sa taaaaaaak drogie ze wogole to nie jest oplacalne..
Wrzucam fotki dla lepszego przedstawienia problemu hamulców wierconych.
Dla przykładu wrzucam fotki.
GHIA115 jest offline   Odpowiedź z Cytatem