Cytat:
|
MaXyM ja nawiązuje do wypowiedzi ARTi_V6, którego tak jak ja razi nawigacja. Mnie Convers nie razi, więc mi zależy bardziej na ściemnieniu navi.
|
Panowie, te zmiany podświetlenia śmigają na potencjometrze, więc pewnie przy odrobinie samozaparcia można zmodyfikować zasilanie podświetlenia, żeby się samo ściemniało sterowane jakimś fotorezystorem/fototranzystorem. Nie angażujmy w to magistrali CAN, oprogramowania C+ i innych cudów techniki ;-) Podejrzewam że również oddzielna regulacja podświetlenia Navi byłaby do ogarnięcia przez umiarkowanie zdolnego z smykałką elektronika, tylko ja bym np. nie chciał mieć wierconej deski pod dodatkowy potencjometr do jasności navi... raczej słabe wizualnie. Choć odczywiście zaraz będą głosy że można dobrać gałkę z uszkodzonego pokrętła jasności itd :-)
Temat jest C+ - to może ja rzucę mój wish-list:
- temp oleju ( podobno bardziej adekwatna do decyzji czy już można pomęczyć trochę silnik, bo wystarczająco nagrzany) -nie mam pojęcia czy S-max wogóle taki parametr mierzy i czy wpuszcza go w CAN
- różnica ciśnień na we-wy DPF - to jest mierzone ale czy wrzucane w CAN, nie wiem - dałoby się po interpretacji wyników dać kierowcy info o stopniu zapchania DPF'a (eksploatuje diesla w mieście więc dla mnie czekanie na kontrolkę silnika - i wypalanie w serwisie jest akurat mało fajne)
- temperatura wewnętrzna - musi być mierzona, bo steruje tymi danymi klimę, ale nie ma nigdzie wizualizacji, a chętnie bym widział - ile jest po otwarciu pojazdu stojącego na słońcu, oraz czy "wydaje mi się że klima słabo sie wyrabia, czy też obiektywnie nie daje rady dociągnąć do ustawionej temp.
- widzę, że modyfikacje idą na dziś wyłącznie w kierunku odbioru danych, ale może rozszerzenie menu w C+ o pare przydatnych opcji konfiguracyjnych kiedyś też możnaby rozważać? Przykładowe blokowanie automatyczne drzwi, światła norweskie, itd. dziś ogarniane podpięciem komputera, a tak naprawdę powinno być przecież gdzieś tam może nieco głębiej w config
No to poleciałem, co? ;-)
-
-