Temat: [Transit 2000-2006] Wymiana pompy ABS
View Single Post
Stary 23-06-2016, 00:14   #3
pioliverr
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Transit
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Wymiana pompy ABS

Dziekuje za odpowiedz, zajety bylem nie moglem wczesniej opisac. Sytuacja byla taka: zaswiecil ABS, diagnoza - modul, wyslany do naprawy, niestety chyba zle naprawiony, bo po naprawie jeszcze gorzej - duzy pobor pradu, przez noc rozladowal akumulator. Robil to elektryk, nie ja. Poniewaz bylo to juz dwa lata temu, obawiam sie ze moze byc problem z uruchomieniem tej pompy ponownie. Te wystajace czesci(nie wiem czy to zaworki czy cos inne) sa pordzewiale, dostep do pompy trudny, czyszczenie ich bardzo klopotliwe(tak mi sie wydaje). Do tego problemy z hamulcem. Jest twardawy, pulsuje, wysoki. Nowa pompa vacuum, klocki, szczeki tarcze ok, na rolkach przy przegladzie wszystko ok. Wiem, moze byc serwo, ewentualnie pompa hamulcowa, ale, na dzien dzisiejszy jest jeden niesprawny element w ukladzie - pompa ABS. Chcialbym najpierw ja naprawic a potem szukac dalej. Rozmawialem z mechanikeim - jego zdaniem zle dzialajaca pompa ABS moze powodowac problemy calego ukladu. Podejmuja sie wymiany mechanicy, elektryk powiedzial ze zaprogramuje, kwestia tylko jak wczesniej napisalem numerow czesci. Mam nadzieje ze ma to jakis sens co napisalem
pioliverr jest offline   Odpowiedź z Cytatem