Kolego, nie wiem jeszcze jakiej pomocy oczekujesz, bo już chyba wszystko w tym temacie zostało opisane:
Cytat:
(...) na wyciągnięcie tych lamp nie ma jakiegoś magicznego sposobu, który byłby znany tylko mechanikom- jak się zrozumie jak ta lampa jest montowana to po porostu trzeba wykazać się wyczuciem.
(...)
Tak na marginesie to temat już był na forum (...)
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=230216
|
Cytat:
|
Dziś podjołem sie wymiany żarówki w lampie na klapie bagażnika. I żeczywiście jest 1 motylek, po odkręceniu lampa nie chciała wyjśc, ale po phnięciu jej od środka wyskoczyła. okazuje się ze trzyma się na 2 bolcach które są na wcisk . także to nic trudnego i nie opłaca się jechac do mechanika i tracic 50 zł za wymianę. Jesli ktoś w ciąż sie boi i jest z Krakowa pomogę wymiec
|
W temacie, do którego zamieściłem link, gdzie szczegółowo opisałem jak ja wyciągnąłem tą lampę, zamieściłem link do jej zdjęcia, żeby było wiadomo gdzie są mocowania. Generalnie trzeba ją ciągnąć do tyłu albo wypchnąć od środka- prosto, nie w żadnym innym kierunku. Jeżeli rzeczywiście nie możesz swojej w żaden sposób ruszyć, to chyba powinieneś skorzystać z usług warsztatu. A i moim zdaniem lepiej się do tego zabrać na trzeźwo, chyba że w stanie po spożyciu masz większe wyczucie przy operacjach manualnych
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.