Wszystko zależy od stopnia zużycia, może być tak że nie jest całkiem zatarty i czasem, działa, a czasem go blokuje... to samo może być z gruszką turbiny lub kierowniczkami VNT w samej turbinie.
Większość mechaników na pierwszy strzał bierze N75. Najlepiej go podmienić na działający i przetestować czy objawy ustąpiły lub wymienić profilaktycznie na nowy, jak ktoś ma luźną stówkę. Można go też wymontować i wyczyścić, co robiłem już 3 razy i po tym zabiegu działał.
Gdzieś na tym forum wrzucałem instrukcję czyszczenia z forum alfy-romeo... na pewno nie zaszkodzi go wyczyścić, a koszt to około 30 minut jeśli masz kanał.
Jeśli to nie ten zaworek to trzeba szukać dalej, a najlepiej odczytać kody błędów, może coś w pamięci wisi co pomoże w diagnozie.
Sprawdź jeszcze przewody podciśnienia między pompą VAC, N75, a gruchą turbiny czy są szczelne i czy jest w nich podciśnienie. Sprawdź też przewody układu dolotowego czy nie ma gdzieś neiszczelności, która może się powiększać przy zmianach temperatury i powodować tzw underboost czyli "niedociśnienie" w dolocie.
N75 zwykle powoduje overboost czyli przeładowanie.
Tyle ode mnie, bo mechanikiem nie jestem i sam teraz poległem na szukaniu przyczyny przeładowania, bo wszystko niby ok, a wywala błąd uszkodzenie ukłądu silnika jak dobrze dostanie po dupie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. fura stoi u mechanika i na dniach będzie wiadomo co i jak, to może jeszcze jakąś sugestię Ci podrzucę.