Cytat:
|
Adept jakby co nie podważam Twojej wypowiedzi tylko pytam i opisuje co sam zaobserwowałem.
|
Rozbijamy temat razem, wszelkie uwagi mile widziane
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Pierwszą tuleje jak zakładałem po zakręceniu śruby na tulei i potem tą poziomą..zostawał sam sworzeń do założenia. Niestety musiałem użyć zbyt dużej siły na wahacz żeby go usadowić (dodatkowo tuleja była naprężona poza zakres nawet biorąc jak jest wszystko zmontowane) i wtedy też wylał się olej.
Poza tym kupiłem taką samą tuleję TRW, ale jest ona inna z budowy. Cały metal nie jest ocynkowany i z tego co widzę to w starej tulei ta tulejka zawulkanizowana jest w całości natomiast w nowej składa się z dwóch części i w środku jest jeszcze otwór przelotowy chyba w formie kwadratu(nie jestem pewien). A no jeszcze jedna różnica...w starej guma nie wystawała ponad rant a w nowej wystaje...minimalnie ale jednak. I przy wprasowywaniu kryza, którą ją wciskałem opierała się na gumie (przy dociśnięciu na metalu), a nie na metalowej obudowie jak było dotychczas