Cytat:
|
Czy jest szansa, że nie wszystkie ACM mają 2 tunery? To mogłoby tłumaczyć różnice z poziomu sprzętu - brak drugiego tunera uniemożliwiałby odbiór TMC. Można to jakoś sprawdzic bez zaglądania w trzewia?
|
Korzystając z chwili wolnego i z faktu, że przy takiej temperaturze jak teraz na zewnątrz plastiki tapicerki są nieco bardziej elastyczne i mniej chętnie się łamią :-) postanowiłem wytargać moje ACM w celu przkonania się naocznie co tam w środku siedzi.
Przypomnę - nie odbieram TCM i w/t tabeli
@
BrudnyHenryk
mam DS7T-19C107-FJ.
No więc part number się zgadza - brawo Ford!:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogólny widok na płytę główną - napis Sanyo zniknął :-) natomiast widać obsadzenie obu tunerów, głowicę do RDS (?) - prawa górna strona. Lewy dolny róg zdecydowanie różni się od tego co jest u Tadeusza - jakby miejsce na jakiś moduł, w okolicy dodatkowe dwa złącza nieco mniejsze niż to na samym środku do podpięcia napędu CD:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zbliżenie na oba tunery - takie same 2 szt TEF 7000:
Czyli w temacie tunerów jest w zasadzie pełne obłożenie, nie widać żadnego wolnego miejsca do ewentualnego dołożenia czegoś. Żeby się na 100% przekonać przydało by się zajrzeć do jakiegos ACMa z Mondeo które odbiera TCM. Generalnie roboty pewnie ze wszystkim na 2 godz max. Rozbieranie tapicerki w celu dobrania się do ACM'a widać dokładnie w pierwszej minucie tego filmu:
https://www.youtube.com/watch?v=IqRhQHlmsTc
a potem generalnie jest dość prosto - 2 wkręty trzymające ACM, odpięcie złączy i ACM leży na stole.
Ktoś pomoże?