View Single Post
Stary 26-06-2016, 23:17   #1
Litwa525
ford::average

Imię: Damian
Model: Ford Mondeo Mk 3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 23.12.2004
Domyślnie palace się kontrolki spirali silnika na zmianę 2.0 tdci 130 km

Witam. Koledzy potrzebuje pomocy. niby mechanik zdiagnozowal usterkę układu doładowania a objawy mianowicie takie: wsiadam rano do auta odpalam wszystko ok jadę ok 15 km gasze auto po odpaleniu miga sprezynka tryb awaryjny oczywiście, zajezdzajac do domu gasze auto i po ponownym odpaleniu już miga sprezynka plus kontrolka silnika, jak auto wystygnie wszystko od nowa choć ostatnio kontrolka silnika paliła się a sprezynka nie. co począć? Wtryski sprawdzone niby ok były problemy ze sterownikiem niby naprawiony cos tam sie rozlutowalo. wymieniony map sensor przejrzany komp od sterowania silnikiem bo nie miał komunikacji z komputerem. Przez ten brak komunikacji poszły Wtryski na sprawdzenie. Sam nie wiem czego szukać egr czyszczony 2 tys km temu działał bez zarzutu. Słychać klekotanie pod maską podczas załączeniu się klimy pod obciążeniem czyżby to wtrysk? W trybie awaryjnym odpala nie kopciuszek jak nie w trybie awaryjnym delikatnie słychać na 3 4 5 biegu świst turbo przykapca na czarno nie wiem czy to sterownik turbo czy nieszczelności czy pada turbo czy wtrysk głupi jestem już. Czyżby znowu coś z komunikacją między komputerem wtryskarki sterownikiem?

Bump: Za ewentualne błędy w pisowni przepraszam pisane z smartfona czasem słownik coś przekreca

Bump: Ta diagnostyka układu doładowania była diagnozowana przy palacej się migajacej sprezynce bez kontrolki silnika która pali się dopiero przy trzecim odpaleniu auta

Ostatnio edytowane przez SRS ; 27-06-2016 o 15:37
Litwa525 jest offline   Odpowiedź z Cytatem