View Single Post
Stary 27-06-2016, 08:31   #21
herbi1
ford::beginner

Imię: herbert
Model: Fiesta
Silnik: diesel
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Gruchotanie w kierownicy - przekładnia?

Cytat:
Napisał Asco Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam!
Fiesta z jesieni 2011 (jeszcze na gwarancji). Kupiona z przebiegiem ok 30 kkm po roku użytkowania. W zasadzie od początku, ale później z większym nasileniem, przy manewrowaniu na parkingu czy placu (ogólnie bardzo niskie prędkości) słychać gruchotanie z układu kierowniczego oraz czuć to na kole kierownicy. Przy normalnych prędkościach jest to raczej niezauważalne.

Zastanawiam się czy przy takim przebiegu kuleje przekładnia kierownicza? Ten dźwięk to takie gruchotanie ale przypomina mi jakieś rozprężanie elementów stalowych (tak jakby co chwila coś puszczało). Stąd pytanie do właścicieli nowszych Fiest czy mieli podobne problemy. Jeszcze kilka miesięcy gwarancji ale nie cierpię aSO Forda (nie spotkałem aż tak kulejącego systemu w innych markach) i zanim ewentualnie do nich pojadę to wolałbym mieć jakąś wiedzę na ten temat.

Z góry dzięki za ewentualną pomoc!
Dobrze że rozwiązales ten problem /ciebie pomógł smar/jo niestety mam walnięte łożysko na kolumnie mcpersona tyż mnie te gruchotanie nerwuje ....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
herbi1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem