@
tedi_k
Jeśli uda się zdobyć zdjęcia ACMa z działającym TCM i potwierdzi się hipoteza którą tutaj budujemy, że do odbioru TCM potrzeba:
1. odpowiedniej wersji ACM która ma na pokładzie odpowiedni sprzęt
2 hipotetycznej licencji która prawdopodobnie jest zawarta na karcie z mapami
to wydaje mi się, że będzie to niestety dość kiepska wiadomość. Oczywiście nie z powodu tego punktu 2 - tutaj wszyscy mamy takie same karty więc (jeśli ten trop jest prawdziwy) wszycy posiadający fordowską kartę mają licencję.
Boję się jednak, że jeśli trzeba 'rozbudować' ACMa to sprawa nie bedzie wcale taka prosta - pomijam juz nawet kwestię zdobycia TEF7006/7 ale chyba wyzwaniem może być 'rozkminienie' czego jeszcze brakuje na płycie ACMa żeby to uruchomić. No i ewentualnie sam montaż - pewnie dla SKANBISU to nie problem skoro są w stanie wypruć flasha z SYNCów i zamienić go na swoją wersję ale pewnie dla większości (włączając mnie) to wyzwanie - i w zakresie sprzętu i pewnie doświadczenia.
Jak się domyślam zapewne trzeba też do takiego 'rozbudowanego' ACMa wgrać odpowiedni soft - taki np z wersji z TCM żeby to wszystko zadziałało.
Żeby nie było - nie chcę marudzić, zdecydowanie sprawie chciłabym pomóc ale odnoszę wrażenie że szukanie odpowiedniej wersji ACM'a moe okazać się prostsze. Oczywiście raczej zdecydowanie nie tańsze, no chyba że ceny w europie spadną do poziomu takiego jakie bywają na ebaju w USA - od 25 USD.