Odp: Duratec 1.8 125 km, 2006 gaśnie przy hamowaniu
Czy byłeś na pierwszej regulacji?
Nie znam tego sterownika ale może to być po prostu nieprawidłowa regulacja na niskich obrotach. Miałem podobnie w SX4 po montażu (prócz innych niedoróbek) - po pierwsze miałem włączoną obsługę biegu jałowego co się nie sprawdzało - sterownik wymuszał określone długości czasu wtrysku na jałowym co powodowało zalewanie gazem. Barracudy to dobre wtryski - sam na takie wymieniłem - ale każdy może mieć wadę - po podłączeniu do kompa wszystko byłoby jasne.
Druga przyczyna - całkowicie źle wyregulowana instalacja - jeżdząc na gazie samochód nauczył się niwelować błędy korektami które albo zubożały albo wzbogacały mieszankę aż do przekroczenia granicy np dla szybkości wtryskiwaczy w każdą stronę. Po pojeżdzeniu na PB korekty ustabilizowały się na bardziej prawidłowe i cykl na lpg się powtórzył aż do przegięcia pały.
W przypadku źle zamontowanego zaworu - tzw do jazdy na wstecznym takie objawy mogą się pojawić ale praktycznie tylko przy rezerwie lub bardzo małej ilości lpg. Filtry zawsze też można byłoby wymienić - choć wątpię że po 1000km coś mogło się zapchać.
Ostatnio edytowane przez Karwos00 ; 27-06-2016 o 22:06
|