Cytat:
|
o tym co uwzględnia norma DIN nie miałem pojęcia
wiedzy Struny i Grzegorza nie kwestionuję
ale jeżeli turbobenzyna reaguje jeszcze bardziej na wysoką temperaturę to dośwadczając aż takich zmian w klekocie jestem tym bardziej autentycznie zdziwiony :o
|
Różnice jakie widać na tych wykresach nie wynikają bezpośrednio z różnicy temperatur
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. większe znaczenie ma tutaj sama kondycja jednostki napędowej, stan filtra DPF, to kiedy był wymieniany olej i filtr powietrza itd.
Podprę sie tutaj przykładem jednej Insigni....auto miało przelot ok 90k km...pierwszy i jedyny właściciel, olej zmianiny co max 10k km, dodatkowo do oleju wlewany dodatek do UWAGA dwu-suwa, nie wiem jaki więc nie pytajcie...generalnie serwiso auto w stanie perfekcyjnym, było to najmocniejsza Insignia jaka miałem... wyszła ok 470Nm i chyba z 215KM...inne na mocniejszych nastawach nawet 450Nm nie chciały pokazać...tak więc to jak samochód był od początku serwisowany ma ogromne znaczenie dla zużycia silnika, turbiny itd. co ma znaczenie na to jaką moc/moment wygeneruje takie auto na hamowni....inne Insignie z podobnym przebiegiem ale wymianami oleju jak GM nakazał, czyli co ok 30k km w porównaniu do tej w.w wychodziły dużo gorzej...
Podobnie moze byc w przypadku omawianego tutaj Mondeo