Cytat:
|
W FF3,5 wymieniasz wiązkę na klapie ,dokładasz kamerę, podłączasz tylko szarą kostkę (o ile masz ją na instalacji podłogowej) i elektrykę masz skończoną, ale zonk bo nic nie działa, trzeba jeszcze:
-zmiana CCC- pikuś- bez tego chyba też będzie chodziła;
-zmiana konfiguracji Synk2- gożej;
-przeprogramowanie BCMII (żeby pokazywał skręty)- może być bez tego, linie się nie ruszają.
Powodzenia, ja zrobiłem.
|
Do mnie pisałeś? Przepraszam, ale nie rozumiem Twojego posta... może jestem zmęczony...
Reasumując moje działania:
- wiązki u mnie żadnej nie było - dołożona póki co od sygnału Video do wyświetlacza Sync 2
- aktywowana kamerka cofania w Sync 2 (obraza się pojawia ze zwykłej kamerki po wrzuceniu wstecznego )
- aktywowana w BCM`ie (pokazuje błąd komunikacji z kamera)
- kupiona oryginalna kamerka - właśnie dziś przyszła
- brakuje mi jedynie potwierdzenia gdzie podłączyć sygnał komunikacji kamery (LIN) z BCM`a... Ze schematu od MK3 to nie wynika, a ze schematu MK3,5 (chyba to jest od Focusa 3,5 - zamieszczonego przez kolegę
BrudnyHenryk) widać, że idzie ten sygnał na pin 37 kostki C2280D (kostka C6 na schemacie od MK3) i pewnie będę próbował tam się wpiąć... mam nadzieję, że to jest to...
- odnośnie montażu kamerki w blendzie to jest to bardzo proste - wystarczy odpowiednio otwór wypiłować i wszystko wchodzi na zatrzaski... zdjęcia dorzucę kamerki jutro - żeby przy świetle dziennym zrobić...
P.S.
Co to jest "CCC"?
Bump: Mówiłem, że jestem zmęczony :-)
Jednak to nie jest PIN 37, bo kostka C2280D (C6) ma tylko 20 pinów w Focusie MK3/3.5
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc nie wiem gdzie się wpiąć z tym LIN`em... widocznie jednak ten schemat nie jest od focusa MK3.5... To prośba do kolegów bardziej zaawansowanych w tych tematach - dacie rade zdobyć "gdzieś" tą informację? Ja próbowałem wczoraj w ASO, ale na dziale części nie mają dostępu do schematów, a tylko tam mam "do kogo" zagadać o jakąś radę...
Kamerka sprawdzona i działa - oczywiście bez LIN`a - póki co się nic nie wyjaśniło gdzie podłączyć LIN... Kamerkę podłączyłem w pająku, ale wyszło przy okazji, że schemat od kolegi
BrudnyHenryk jednak na 100% nie jest od Focusa MK3.5 ponieważ piny od kamerki się nie zgadzały - wyjście Video (i LIN) jest na innych pinach niż w tym schemacie - na szczęście się okazało, że opis pinów jest dokładnie taki sam jak na schemacie od mk3 i tego się trzeba trzymać...
Jak widać na foto - linie się pojawiły - czyli kamerka je generuje - gdybym podłączył LIN powinny się skręcać...
Poniżej zdjęcia.