View Single Post
Stary 29-06-2016, 18:42   #1
maxm21
ford::amateur

Imię: Mateusz
Model: Focus
Silnik: 1,8
Rocznik: 1999
Domyślnie Przy przyspieszaniu zwiekszajace sie obroty (rura intercoolera?, sprzeglo? )

Witam
Przy przyspieszaniu, rosna mi obroty ( nie tylko na liczniku). Ogolnie coezko sie jezdzi i zbiera przez to, kiedy chcesz przyspieszyc a jedynie obroty ida do gory i po woli przyspiesza. Podejrzewalem sprzeglo, ale ktos tu pisal o podobnym problemie i napisal, ze byla uszkodzona rura od intercoolera i jej wymiana pomogla. To sprawia, ze podejrzewam cos z tej strony. Patrzac od przodu auta prawa rura od intercoolera byla u mnie kiedys peknieta przez co byla mniejsza moc. Nie mialem mozliwosci kupienia nowej, szwagier dal mi waz hydrauliczny, sztywny. Moc wrocila, ale wydaje mi sie, ze wlasnie po tym zabiegu zaczelo sie tak dziac, z tym ze teraz chyba jest bardziej (moze mi sie wydaje). Wymienilem na oryginalny, ale niestety raczej brak zauwazalnej poprawy. Ale jak odepne ta rure i przejade sie, to auto jedzie normalnie(nie mowiac o braku mocy) ale pedal gazu moge wcisnac niemal do konca a obo swoim tempem przyspiesza a obroty nie ida do gory, co bylo w poprzednim przypadku. Wiec teraz pytanie, czy to jednak srzeglo, przy moze cos innego ?
Pozdrawiam
maxm21 jest offline   Odpowiedź z Cytatem