View Single Post
Stary 30-06-2016, 21:39   #50
patrick0811
ford::amateur

Imię: Patryk
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI 140 km
Rocznik: 2006
Unhappy Odp: 2,0TDCI Czasem nie odpala za pierwszym razem

Witam wszystkich forumowiczów. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podpinam się pod temat..

Potrzebuję pomocy w sprawie mojego eSa... 2.0 TDCI 140hp 2006r/
Problem jest następujący ok 2 miesięcy temu kupiłem ten samochód po jakimś czasie miałem problemy z pierwszym paleniem w danym dniu po przestoju przez noc, musiałem nim 2 -3 razy zakręcić, jak już odpalił to później nie było problemu. Pewnego dnia idę do samochodu a tu klapa, kręcę kręcę i nic. Z racji tego, że pracuję i mieszkam w Niemczech to i tam mi się to stało. Na szczęście jestem szczęśliwym posiadaczem Karty klubu ADAC. zadzwoniłem do nich przyjechali poszukali i nic auto na lawetę i do warsztatu (w Niemczech). "Fachowcy" stwierdzili ze to pompa wtryskowa(koszt w De z robocizna 1300e) wymienili. Tydzień temu w piątek odebrałem auto jeździłem do wczoraj niemalże bez problemu. Dzisiaj po południu odpalałem auto po 2 dniach postoju i oczywiście znów ten sam problem nie chce odpalić. Zacząłem grzebać przy przepustnicy tzn ściągnąłem węża, poruszałem "paluchem" klapką, założyłem, wypiąłem kostkę od pompy wtryskowej (chyba ją choć nie jestem pewny laik) oraz odpiąłem węża paliwowego tuż za filtrem. odpalił, ale cały czas zastanawiam się, co to może być za przyczyna nie odpalania. Aha tego dnia co auto pojechało do warsztatu pompa wtr???? dziwnie wyła (przy przekręconym kluczyku na poz 2) bądź inaczej nazwę brzęczała. odłączyłem kabel przestało podpiąłem zaczęło brzęczeć.i dziś ten sam dźwięk . proszę Was o podpowiedzi bądź wskazówki co dalej robić. Filtry olej i rozrząd wymienione zaraz po zakupie
patrick0811 jest offline   Odpowiedź z Cytatem