View Single Post
Stary 02-07-2016, 19:46   #26
Thombike
Zablokowany

Model: Ford Focus ST [MKII]
Silnik: mocny - jakieś 280KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: [Gaming] Gracze łączmy się :)

GTLegend...no taaak..mam nawet w tej chwili zainstalowane. To byłswego czasu hardkor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pCars...by oceniać to trzeba by było chyba postawić ją obok Asetto Corsa i rFactor 2 i zrobić to na zasadzie porównania.

Generalnie wiele osób zarzuca pC, ze nie jest symulatorem, co przecież twórcy od początku obiecywali, że nie tylko bedzie ale będzie najlepszy na rynku.
I ogólnie uważa sie, że zarówno rF2 jak i Asetto Corsa są symulatorami lepszymi.
I prawdę mówiac nie wiem...dlaczego?

Szczególnie nie wiem dlaczego AC jest uważany za bardziej symulator niż pC? Pierwsze podejście do gry online...odpalam...server z wyscigami aut klasy GT2...biorę na chybił trafił Ferrari 458 GT2 i...robię po 3 okr. 5 czas kwalifikacji...A samo Ferrari prowadzi sie bajecznie łatwo, lekko i przyjemnie. Bezedura!
Potem odpalasz pC, bierzesz jedno z najsłabszych aut - Reanult Clio Cup i...nie ogarniasz! Zmaczy, no nie tak całkiem ale auto rpzy dużych prędkosciach naprawdę potrafi podnieśc ciśnienie, jak to w małych autkach bywa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Potem próbowałem jeszcze kilka innych aut w obu tych produkcjach i...z całą pewnoscią pC ani AC nie są symulatorami w takim stopniu w jakim mogły by być, ale mimo wszystko pC bije AC na głowę. Odnosze wrazenie, że popularnosć AC spowodowana jest głownie otwarciem na modding. pC troche sobie tym strzeliło w stopę, że oficjalnie nie wspiera moddingu.
Obie produkcje nieco klękają przy rFactor2 ale i ona ma wadę, bo ten sim ze stałym dostepem do online jest nieludzko drogi. A ogólnie idea odnawiania dostepu do rozgrywek online uważam za pomysł nieco poroniony. to nie jest Warcraft czy Sims mająca miliony ludzi w społeczności...
Co lubie w pC - zmienne warunki pogodowe, dynamiczne. Juz mi dały troche w kość na paru wyścigach i tego naprawde trzeba sie nauczyć, by odpowiednio wczesnie rozpoznać zmianę pogody i zmieniające sie warunki przyczepności itp. AC tego nie ma i na tym polu lezy. Jest raczej takim rFactorem z ładniejszą grafiką. rFactorem, nie rFactorem 2...To chyba tyle.
Thombike jest offline   Odpowiedź z Cytatem