Cytat:
|
... Może jednak opcja dokładania kabli do kamery do istniejących wiązek nie jest taka zła :-)
...
|
Moim zdaniem nie. Wiązkę "ze słoniem" zakłada się szybko i bez problemu. Gdybym wiedział wcześniej, że trzeba dokonać przeróbek - to same przeróbki są też szybkie na wiązce przed montażem. Problem powstał z tego, że wszystko zmontowałem a potem okazało się, że są niezbędne przeróbki...
Tak więc efekt końcowy jest "fabryczny" - tyle, że koszt trochę nadmierny, bo wiązka za 200zł idzie do rozbiórki no i wiązkę wyciągniętą też trzeba pociąć na piny niezbędne do uzupełnienia "ręcznej" instalacji zamykania klapy...
Najważniejsze, że finalnie kamera działa, skręca liniami i robi zoom...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BTW - znaczek Forda na klapie "uratowałem" bez większego problemu. Mocną nicią nylonową "odciąłem" taśmę dwustronną pod znaczkiem na blendzie i blendę wyciągnąłem spod znaczka zostawiając go na swoim miejscu w klapie. Z powrotem też udało się założyć blendę "pod znaczek". Oczywiście już nie kleiłem, ale nie ma to większego znaczenia ani dla trzymania blendy ani znaczka.