Możesz próbować zmienić amorek prawy tył na nowy. Następnie na diagnostyke aby ponownie porównać %. Nowy amor powinien mieć minimalnie wiecej jak 80% czyli ładnie dopasuje się do drugiego. A jak masz problem ze zbieżnością tył, to pewnie warto zabawić się w wymianę pozostałych wahaczy i tulejek. W zależności co i jak jest dostępne.
A żeby odczuć pływanie, to przejedź się autem nowym albo ze zrobionym kompletnym zawiasem i wróć do swojego. Ja mam fokę 2 lata starszą tylko od Twojej. Opony nowe 225/40/R18 a prowadzi się gorzej jak stara Laguna 2 z belka w tylnym zawieszeniu z 2002 roku na oponach 205/55/R16.. Teoretycznie jest to totalnie abstrakcyjne. Belka to przeżytek przy zawieszeniu Focusa. Opony to samo, 18 jest lepsze jeśli chodzi o trakcje od 16 cali..
Auto pływa, jak kupowałem pierwsze co mi się rzuciło w oczy to tragiczne prowadzenie. Oczywiście sprzedający nie rozumiał moich odczuć. Diagnosta z salonu forda znalazł tylko niewielkie oznaki zużycia 2 tulejek z przodu i 2 wahaczy z tyłu. Jego zdaniem trzeba mieć na uwadze wymianę ich w najbliższym czasie, bo niedługo się pozrywają...
Dla mnie do wymiany jest wszystko co gumowe w wahaczach, tuleje stabilizatorów oraz
poduszki z łożyskami przednich amorów.
Taka jeszcze ciekawostka, amory w lagunie maja sprawność około 65-70%. Fucus zaliczył wszystkie około 80%. Dam znać jak wrażenia po wymieniam gratów, chwilowo jestem na etapie kolekcjonowania części.
Jeszcze jedna mała uwaga, kompletny remont zawieszenia zazwyczaj daje ciszę, poprawę bezpieczeństwa, poprawę prowadzenia, dobre samopoczucie oraz nawet kilka kolejnych lat spokoju z wizytami u mechanika. Przy remoncie kompletu można liczyć na lepszą cenę robocizny jak turlając się z pojedynczymi gumkami ( a najlepiej jeszcze tymi najtańszymi jakie sie tylko da). Dzisiaj zerwie się jedna za miesiąc następna i tak w kółko.. Co rusz trzeba bujać się do serwisu i płakac jak to Ford .. Wort itp
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dla czego wlaściele (jakaś marka) nie pozdrawiają się na drodze? Bo widzieli sie rano w serwisie jak wymieniali kolejną gumkę w zawieszeniu, a zostało ich jeszcze 20 parę ?? I tak całe życie jeździ się złomem, bo zanim zrobi się dobrze tę ostatnią gumkę to pierwsza znowu zaczyna umierać i kółko się zapętla.. Dla mnie jest to identyczna sytuacja jak tankowanie za 10zl, 15zl, 20zl.. A tak i zawsze przypomina mi się Hummer w Dieslu, który tankował się na mojej stacji codziennie za 20-30zl chociaż w baku mieści pewnie 20 razy więcej paliwa?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak zalali raz go za 50zl, to z kumplem prawie zgona zaliczyliśmy..
Bump: Osobiście mam problem ze znalezieniem tulejek do wahacza tylnego pod sprężynę. Może ktoś podrzucić numer Lemfordera lub TRW jakie powinienem szukać?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W tym wypadku cały wahacz sobie chętnie odpuszcze, bo jego cena to pewnie okolice 400zl za sztukę..