Cytat:
|
Polecam oponki toyo japońskie, testowane na mondeo mk4, już trzeci sezon na zimę również toyo.
|
Nie wiem jak teraz ale kiedyś model T1R był poprostu masakratorem - sucho czy mokro zawsze przyczepna, choć mało komfortowa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jedna z najdłużej produkowanych opon w niezmienionej formie.
Do Mk4 kupiłem Pirelli P Zero Nero GT - POLECAM - cicha, komfortowa, genialna w zakrętach i ma piękny bieżnik.
Co do zimówek Toyo rewelacja, mam już 3 komplet Snowprox i jest bajka. Chyba jedyna zimówka która na suchym asfalcie prowadzi się jak letnia - a w śniegu kopie jak rasowa zimówka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli chodzi o ząbkowanie to nie zależy on od opony. Na ząbkowanie ma wpływ:
-niesprawne zawieszenie - w szczególności amorki
-emerycki styl jazdy - co jakiś czas warto szybciej pośmigać po serpentynach żeby opona prawidłowo się zużywała
-zbyt duże ciśnienie w oponach - ma być jak na tabliczce i tyle
-no i najgorsze - jazda pustym kombikiem - taka podskakująca dupa wpływa na opony podobnie jak zbyt wysokie ciśnienie dlatego nie ma się co szczypać i przy takich warunkach jazdy warto trzymać o 0.1b poniżej deklarowanego.
Ciśnienie w czasie jazdy i tak wzrasta o conajmniej 0.3 bara