View Single Post
Stary 07-07-2016, 14:14   #3530
Grzegorz MX
Jeżdże Toyotą :-)

Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał dobo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myśle nad zakupem kamerki i zamontowaniu gdzieś koło lusterka wstecznego. Myślę, jakby sprytnie puścić stamtąd kabel do łądowarki. Zmagał się już ktoś może z tym problemem?

Drugi jeszcze problem "kablowy" to puszczenie kabla ładowrki od uchwytu na telefon. Idealnie byłoby to zrobić wpuszczając go pod ten szary plastik przy nawiewie i wypuścić z tyłu w tej kieszeniu ala volvo. Tam nawet jest szpara na łączeniu plastików, z wypuszceniem nie było by problemu, tylko jak ten plastik cały można wymonotować, żeby kabel wpuścić pod niego? Praktykował to ktoś już?
Pamiętaj że gdybyś kupił kabel np. 5m to musi być na nim baryłka ferrytowa. Nie każdy DVR potrafi się poprawnie zasilić na tak długim kablu. Mobius który mam - na długim kablu nie chce działać lub działa niestabilnie.

Sugestia: nie prowadź od ładowarki w gniezdzie zapalniczki, kup sobie zasilacz dedykowany zakończony z jednej strony gołym kablem (czarny/czerwony) z bezpiecznikiem a po drugiej stronie USB typ B lub inne.
np. taki: http://www.wideorejestratory24.pl/ad...b-do-samochodu

Prowadź kabelek podsufitką - należy zdjąć boczne pokrywy słupka A a tam dalej przewlec. Jeśli masz smykałkę to nie musisz prowadzić kabla - poszukaj +12v po kluczyku w okolicy lusterka i oświetlenia kabiny.
Grzegorz MX jest offline   Odpowiedź z Cytatem