View Single Post
Stary 07-07-2016, 23:52   #1
szela87
ford::beginner

Imię: Rafal
Model: FORD S MAX
Silnik: 2.2TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Po wymianie kierownicy nie pasuje poduszka

Cześć Panie i Panowie. Przy okazji kupna innej części zakupiłem okazyjnie kierownicę nie uzbrojona po lifcie z s max 2014 z przebiegiem 7000mil za całe 5 funtów😁
Mam auto z 2009 r z kiera po lifcie także nie powinno być problemu poduszka montowana na 3 plastikowe piny żeby ją zdemontowac potrzeba od tyłu podważyć 2 sprężyny. Problem jest taki ze kierownica oryginalna wizualnie nie rozni się niczym od tej z 2014 ale po zamontowaniu poduszka ta moja z 2009 nie leży jak na starej kiery z lewej jest 4mm szczeliny a z prawej poduszka wychodzi aż na przełączniki. Pytanie do was moi drodzy czy ktoś się z tym już spotkał ? Nie możliwa jest pomylka przy montażu przełączniki tak jak i sama poduszka montowane są na plastikowych kołkach których nie da się przestawic prawo lewo. Zastanawiam się nad kupnem samej poduszki od polifta ale ja wiem co to da jak ta moja jest taka sama? Szkoda mi tej kiery bo jest jak nowa i prawie za darmo. Pozdrawiam. Jak bym umiał dodać zdjęcia to bym wam pokazał no chyba ze ktoś mi powie jak dodac.
szela87 jest offline   Odpowiedź z Cytatem