View Single Post
Stary 08-07-2016, 16:43   #6
basior87
ford::average

Model: Mondeo MK4 Titanium X series 66
Silnik: 2.0 tdci 163KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Nie włącza się elektromagnes na sprężarce od klimy.

Cytat:
Napisał Mariusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Coś mi się zdaje, że kolega @basior87 chce by klima załączała mu się bez czynnika. Dlaczego tak sądzę? Ano dlatego, że temat zakłada dzisiaj i dzisiaj zarazem w innym temacie pisze:
http://forum.fordclubpolska.org/show...07&postcount=7

Niestety ale się mylisz. Nie wymieniałem sprężarki. Bez jej wykręcania wymieniłem całe sprzęgiełko z dociskiem. Docisk już dość dawno był do kosza. W zimę jeździłem na wyłączonej klimie bo docisk już dość mocno hałasował myślałem że padło też sprzęgło w sprężarce ale po zamontowaniu nowych części dalej się nie włącza. Pierwszy raz złożyłem bez takiej małej podkładki i klima była spięta na sztywno czyli chodziła cały czas i wtedy chłodziło. Ale po poprawnym włożeniu wszystkiego i próbie, sprężarka się nie włącza więc sprawdziłem napięcie na kostce i tam jest 0 więc prąd nie dochodzi. 10 miesięcy temu klima była sprawdzana i nabijana. Brakowało kilku gramów czynnika więc obstawiam że klima jest szczelna. Co mogę jeszcze sprawdzić. Jak poprawnie zmostkować przekaźnik?

Ostatnio edytowane przez basior87 ; 08-07-2016 o 16:48
basior87 jest offline   Odpowiedź z Cytatem