View Single Post
Stary 10-07-2016, 00:48   #1
cz_ort
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
Domyślnie fabryczne wyposażenie wersji titanium + opinia nt. silnika

Cześć,
aktualnie poszukuję MK4 z bogatszym wyposażeniem i trafiając na różne 'perełki' także od handlarzy zaczyanm mieć mętlik w głowie co do kilku drobiazgów:
- spryskiwacze przednich lamp - czy w wersjach z ksenonami zawsze były montowane w standardzie? logika mówi, że tak, ale zdjęcia niektórych egzemplarzy mówią co innego (a sprzedający...)
- sterowanie tempomatu - czy zawsze było w dołożonych przyciskach kierownicy, czy jest inna opcja (fabryczna)? Znajduję sztuki z opisem wyposażenia, gdzie jest tempomat, ale zdjęcie mówi, że kierownica ma tylko 2 przełączniki góra/dół/lewo/prawo po bokach.
- LEDy do jazdy dziennej - czy w wersjach po FL (2011) zawsze były montowane w miejscu pod reflektorem? Zdarzyło mi się spotkać opis, że są, ale na zdjęciach ich nie widać
- nawiewy w bocznych słupkach z tyłu - czy w wersji Titanium (2011-2013) były w standardzie, wyposażeniu dodatkowym, czy wogóle niedostępne? A może tylko w Ghia?

Z góry dziękuję za odzew. Pomoże mi to w poszukiwaniach i odsianiu naciągaczy i fantastów bazujących na mojej niewiedzy, stąd chęć odrobienia zadania domowego.

A przy okazji, czy 1.6 TDCI to wogóle opcja do rozważenia, czy skupiać się wyłącznie na 1.6 EB i 2.0 TDCI?

Ostatnio edytowane przez cz_ort ; 10-07-2016 o 13:28
cz_ort jest offline   Odpowiedź z Cytatem