Odp: Proszę o polecenie mechanika -Kraków
Witam
Ponieważ jestem od Października 2015 posiadaczem Focusa mk1 2004r. szukałem mechanika w Krakowie "od Fordów". Na podstawie informacji z forum przegląd przed zakupem i rozrząd zrobiłem na ul. Pachońskiego ze względu na osobę Pana Marka, którego tutaj polecano (przegląd bardzo fachowy, wymiana rozrządu również)- ale później Pan Marek zniknął trochę się przestraszyłem, więc w Fortax na ul. Łowińskiego zrobiłem przegląd przed wyjazdem na ferie zimowe, w sumie sympatycznie ale Panowie stwierdzili że był bardzo niski stan oleju w silniku i dolali (cała sprawa mnie przeraziła bo jak kupiłem to sprawdzałem stan i potem przy rozrządzie tez sprawdzałem i stan był prawie maksymalny, więc mogło to świadczyć o poważnej awarii - nagły ubytek prawie całej skali na miarce) potem okazało się że Panowie przelali a ja sprawdzałem co tydzień przez pół roku!!! na szczęście przez 6 miesięcy ubyło ok. 2mm z miarki. Klimatyzację zrobiłem na ul. Biskupińskiej 23 bez zastrzeżeń. U "Węgrzyna" ul. Łowińskiego/Poniatowskiego wymieniłem sprzęgło (sprawa była awaryjna korzystam z tego serwisu z innymi moimi autami i stacji kontroli) sprzęgło wymieniono bez zastrzeżeń ale zwracałem uwagę na problem z analizą spalin która wyszła w czasie przeglądu i nawet nie spojrzano na tą sprawę. Ponieważ planuję dalszy wyjazd w czasie wakacji (a autem na co dzień jeździ moja żona więc nie zawsze mam pełen przegląd sytuacji co do jego stanu) pojechałem na przegląd do AUTO-KUBIK w Węgrzcach ponieważ znalazłem kilka pozytywnych opinii na forum. Wykonano przegląd przed wyjazdowy, wymieniono uszczelniacze pół osi, olej i filtry (był już czas), usunięto falowanie niskich obrotów (czyszczenie przepustnicy i kalibracja modułu PCM), naprawa obsady stabilizatora, przegląd świec. Pierwszy kontakt z Panem Michałem określiłbym jako szorstki (ale nie niegrzeczny) potem było już coraz lepiej a na końcu całkiem sympatycznie, odniosłem wrażenie że samochód przeszedł porządny przegląd i jest gotowy do wyjazdu (mam nadzieję że eksploatacja to potwierdzi) ostatecznie zamierzam korzystać z usług tego warsztatu w przyszłości.
Przepraszam za przydługi wpis ale sam poświęciłem dużo czasu na wyszukiwanie opinii o warsztatach, mam nadzieje że komuś się przyda.
Pozdrawiam Artur B.
Ps. Pomijam sprawę cen w wymienionych warsztatach.
|