View Single Post
Stary 11-07-2016, 09:53   #382
BuBuTaBi
ford::beginner

Imię: Szymon
Model: MK5
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Niepokojący odgłos po wyłączaniu silnika

no jestem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
porobilem troche przy mondku.
od poczatku podlaczylem pod kompa wtryski igla .
blady mial 2 i to egr cos tam sterowanie czy cos . 2 nie pamietam
no to egr na stol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zle nie bylo ale wymylem go. przy okazji umylem kolektor dolotowy bo mial 3 mm warstwy "gow....a" olejowo hu wie czego.
wykrecone wszystko z przepustnicy tam byly jakies 2 cusiki na wtyczke 1 wiem ze przeplywka byla tak upier.. olejem z kurzem ze precik caly zakrywalo prawie, wiec pieknie wymylem. to 2 to nie wiem milo dziurke (jak ktos chce to moze powiedziec co to bylo)
pozniej egr i reszta wlozona. no i te slynne 2 zawory sterujace powiem tak ze jak pisalem mial falowanie mocy ale nie bylo tego dzwieku przy zgaszeniu auta, ale zrobilem jak ktos powiedzial "zamien je miejscami" wiec tak zrobilem i pojawil sie ten slynny odglos pierdzenia przez pare sek.
ok moral taki ze po tych zabiegach czyszczenia auto zaczelo jechac 200 + a przed to bardzo trudno mu bylo do 180 falowanie mocy ma dalej, ale dzis juz czekam na 2 nowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i po zalozeniu napisze czy jest jakas zmiana. a no i dziwnie zauwazylem ze po zamianie miejsc zaworkow auto oslablo w sesie ze musi sie dluzej zbierac do danych predkosci ale za to ma v-max do 200+ dziwne troche przed zbieal sie fajniej ale za to 180 max i to takie wyduszone.
ok zaloze zaworki moze dzis jak przyjda i napisze co i jak
ps ma ktos turbiarzy ? potrzebuje zrobic turbo bo olejem pluje chyba. Opolskie
BuBuTaBi jest offline   Odpowiedź z Cytatem