To jest najprostsza i typowa dla focusa przypadłość, po wielu latach plastiki parcieją, zobaczcie jak przylega czarna plastikowa owiewka znajdująca się pod wycieraczkami względem szyby, jeśli jest najmniejsza szpara, to wycieraczki walą wodę pod owiewkę bezpośrednio na silnik wycieraczek!!! i wywala bezpiecznik! Trzeba to uszczelnić, osobiście zdjąłem owiewkę i najtańszym kosztem przykleiłem do szyby zwykłą gąbkową uszczelkę budowlaną, uszczelka najwyżej 5mm grubości inaczej wypaczy plastiki, generalnie polecam zakup nowej owiewki i klipsów do instalacji. Pozdrawiam.
Bump: zapomniałem napisać, prosty test, jeśli podczas deszczu wywala bezpieczniki wycieraczek, to zaklejcie szparę miedzy szybą i owiewką pod wycieraczkami, oczywiście gdy samochód będzie suchy, inaczej klej nie trzyma, lejcie długo i namiętnie na szybę wodą przy włączonych wycieraczkach, jeśli wywali bezpiecznik to źle podkleiłeś taśmę, jeśli nie wali bezpiecznika to przeczytaj mój poprzedni post
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.