Cytat:
|
Sterownik świec żarowych w 2.0 TDCI znajduje się przed przednim lewym nadkolem od spodu- za zderzakiem (pomiędzy plastikowym nadkolem a zderzakiem). Jest wpinany od dołu. Żeby go wyjąć trzeba odciągnąć w bok zawleczkę plastikową a następnie wyjąć sterownik ciągnąc go w dół.
|
Wyciągnołem ten sterownik, ma ktoś wiedze jak go zbadać???
Bump:
Cytat:
|
Odkopuję temat.
Pacjent Focus 2.0 TDCi mam problem z wyrzucającym komunikatem USTERKA UKŁADU SILNIKA - komunikat pojawiał się na początku losowo w trakcie jazdy i znikał po chwili i auto śmigało ok. Po czasie błąd się nasilił i teraz jest częściej jest niż go nie ma... W PCM jedyny błąd jaki wyrzuca to P0380 - czy on może powodować takie fanaberie w silniku??? Zaznaczam, że usterka pojawia się nawet na tylko włączonym zapłonie bez odpalania auta po kilkunastu sekundach wyświetla się komunikat usterka układu silnika.
Po tym komunikacie auto traci na mocy jedzie tylko praktycznie do 2 tysięcy potem ma bardzo ciężko wkręcić się do 3.
Początkowo obstawiałem zawór sterownia turbiną ale wątpię aby to on broił. Chociaż czasami jak błąd samoczynnie się skasuje to na 4 i 5 biegu czuć przy przyspieszaniu delikatne poszarpywanie ...
Miał ktoś coś podobnego w 2.0 TDCi ??
|
ma własnie to samo.. i niewiem co zrobic zabardzo;/ sterownik wyciagnołem i musze zawiesc do sprawdzenia, chyba ze ktos wie jak go obadać miernikiem?
Cytat:
|
Obadaj sobie na wtyczce wiązki czy masz świece sprawne.
Wtyczka jest po lewej stronie silnika, tak jakby z tyłu. Będą w niej 4 piny (masa jest na bloku silnika). Pomiędzy pinami (we wszystkich kombinacjach) powinna być taka sama rezystancja (rzędu 2-3Ohm). Zerowa będzie oznaczać zwarcie, druga opcja to przepalenie świecy, ale to nie rozładowuje akumulatorów.
|
Pomierzyłem zakres 200 OHM wyskakuje ok. 1.4 Co to oznacza?