View Single Post
Stary 12-07-2016, 22:27   #33
kubaw20055
ford::expert

Imię: Kuba
Model: Fiesta mk4 i pół/Fusion FL/ Focus mk3.0/ Fiesta mk7
Silnik: 1.3/1.4 Duratec/ 1.6 TDCI/ 1,25
Rocznik: 2000/2006/2011/2010
Domyślnie Odp: Który model wybrać: Mondeo mk4, Focus mk2

Byłem, widziałem, straciłem czas, pieniądze i nerwy...
Nie polecam tego samochodu. Pan sprzedający ("osoba prywatna") ma niezwykły talent marketingowy, co pozwoliło mi stwierdzić, iż zajmuje się handlem ściąganych z Niemiec, hmmm... samochodów, w jakim stanie, o tym się dzisiaj przekonałem jadąc niemały kawałek drogi. Samochód opisany jako idealny i niewymagający "absolutnie żadnego wkładu" taki jednak NIE był. Cała prawa strona robiona (Pan mówił, że tylko drzwi przednie pasażera), a jak się okazało również prawy przedni błotnik, drugie drzwi, błotnik tylny prawy, klapa... słupek B i cała wnęka drzwiowa, lakier naniesiony w taki sposób, że wszystko odchodzi pod paznokciem, ponadto lakier puchnie i wychodzi rdza na lewym tylnym błotniku. Wewnątrz mnóstwo podrapanych elementów, na zewnątrz także, zniszczone koła, sparciałe tylne i zużyte opony, listwa progowa, nadkole przednie prawe demontowane chyba siekierą. W ogłoszeniu widnieje przebieg 153, wg mnie jest na pewno dużo więcej - kierownica jest całkowicie wytarta (Pan twierdzi, ze lubi ją trzymać od góry i dlatego tak jest, zgoda, ale było to wytarcie na całej jej powierzchni), gałka zmiany biegów również bardzo mocno starta, uszkodzony mechanizm opuszczania szyby w prawych przednich drzwiach, w tych samych drzwiach szyba z roku 2013 (samochód z 2011), coś ciekło z silnika, ale już nie wnikałem co to było. Do tego dochodzi jeszcze wymieniony rozrząd przy 130000km, na którego wymianę nie ma żadnego dokumentu. Tym samym wyprawa okazała się jedną wielką klapą i przestrzegam innych przed podobnym rozczarowaniem. Przez telefon specjalnie dopytywałem czy coś jest do zrobienia, odpowiedź: stan idealny, "absolutnie nic nie jest do naprawy, tylko wymiana oleju". Myślę, że pora przestać szukać używanego samochodu, tylko kupić nowy, bo z tego co widze szkoda się męczyć, jeździć i wydawać pieniądze.

Ostatnio edytowane przez kubaw20055 ; 12-07-2016 o 22:41
kubaw20055 jest offline   Odpowiedź z Cytatem