Temat: [Mondeo 2007-2014] Jak jeździć z DPF? Kontrolka wypalania?
View Single Post
Stary 12-07-2016, 23:54   #569
jaworq
ford::average

Imię: Kuba
Model: Mondeo MK4 Ghia X
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Jak jeździć z DPF? Kontrolka wypalania?

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie widzę, nie czaję bo czy jadę szybko czy wolno to wypala sięco 300 , 400 , 500 beż zadnej reguły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale mam to gdzieś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

obroty 4500? W którym dieslu tak można? Przy 220 jest sporo mniej obrotów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oj, no tak tylko palnąłem 4500. Nie czepiaj się =) Chodziło mi o max.
No to jeśli chodzi o Twój przypadek to nie wiem o co biega. Może na trasie jeździsz z prędkością 100km na 6 biegu czy coś? Czyli wydaje Ci się że jedziesz "trasą" a tak na prawdę nie dajesz silnikowi tego czego potrzebuje i traktuje Twoją trasę jako trasę mieszaną (czyli coś pomiędzy miastem a trasą)? Ewentualnie jeszcze masz przytkany ten DPF jakiś albo uszkodzony. No nie wiem. Ciężko stwierdzić =) A znasz warunki jakie sprzyjają wypalaniu? Np obroty silnika?

Masz to gdzieś - no i słusznie. Wypala się to dobrze =)
jaworq jest offline   Odpowiedź z Cytatem